Lisette van Straaten

Fotografie

Lost and found

De meeste vogels in deze galerij zijn overleden als gevolg van menselijk handelen. Ik heb een klein monument voor ze opgericht, ze leven hier voort als stilleven. Of het nu de waterhoen is die ik vond op de verschraalde grond tijdens een veel te droog voorjaar of de verkeersslachtoffers eend en gierzwaluw. Ze hadden nog geleefd als de mens zich milieubewuster of minder roekeloos had gedragen. De geportretteerde mus is indirect ook slachtoffer van menselijk handelen, alhoewel gedood door een ander beest namelijk de poes van mijn achterburen. Per jaar zijn vele door mensen gehouden katten verantwoordelijk voor de door van 16.8 miljoen in het wild levende vogels *bron NRC, 06-02-2018. De vele dode vogels die ik langs de Nederlandse kust vind, daarvan kan ik de doodsoorzaak niet achterhalen, maar slechts naar raden.

Lisette van Straaten, november 2022

© 2024 Lisette van Straaten

Thema door Anders Norén