Lisette van Straaten

Fotografie

De Poortwachters uitgelicht

Bovenstaande Poortwachters waren tot eind mei 2019 te zien bij de tentoonstelling ‘de Kracht van Landschap’
in Molenplaats Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24a in Arnhem

Deze tamme kastanjes staan aan de Zijpendaalseweg in Arnhem. De bomen zijn omstreeks 1650 aangeplant. Er stroomt altijd voldoende water vanuit de Veluwe en de grond waar ze op staan bevat genoeg voeding. ‘ Hun vorm is grillig, ze zitten vol knotsen en vergroeiingen en de schors laat een zekere torso zien, als een arm in een te krappe mouw. Maar juist die grilligheid onderstreept hun leeftijd en karakter. Het zijn de Poortwachters. Dat is toepasselijk want ooit gaven zij toegang tot landgoed Gulden Bodem’
(uit dagblad Trouw , juli 2017)

Ik heb mij altijd tot deze bomen aangetrokken gevoeld. Ze zijn raadgevend en stralen wijsheid en kracht uit. Voor een moment zelfreflectie kan ik altijd bij ze terecht. Het uitlichten en fotograferen van de Poortwachters is dan ook mijn altijd doorlopende project. Een soort van houvast in het leven.

De Poortwachters 2020

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Lisette van Straaten

Thema door Anders Norén